Jeugd

In november 2021 ( uitzenddagen worden voor 01.10.2021 bekend gemaakt) een project over ‘de Jeugd’ in de metropool van Amsterdam. De focus is op, Jeugdzorg, Armoede en Voeding. 3 afleveringen van The Peter Talks worden hieraan besteed.

Je wordt geboren kijkt links en rechts, denkt:” Goedendag, hier ben ik dan”. Jullie gaan mij opvoeden? Weten jullie al naar welke school ik ga, wat ik later ga worden? Wie mijn vriendjes worden en wat ‘jullie’ mij gaan leren want ik kom als een ‘onbeschreven’ blad op deze aarde. Je kan zeggen dat het beginpunt voor ieder kind gelijk is echter ook de achtergrond van de familie, de buurt, het land en de cultuur hebben invloed op wie een kind wordt. In welk huis hun wieg staat maakt uit voor de ontwikkeling van jongere kinderen. De Erasmus School of Economics heeft onderzoek hierna gedaan onder 153.000 kinderen van nul maanden tot 14 jaar).


Het ene kind heeft meer geluk en krijgt meer kansen dan de andere. Het ene kind krijgt meer sturing dan de andere. Het ene kind wordt meer opgevoed dan het andere kind, ‘goed of minder goed’ en wat is goed?
Er zijn zoveel hobbels die bepalen wie of wat een kind later wordt. Gelukkig hoop ik en nog steeds links en rechts kijkend.
Kinderen krijgen te maken met groepsprocessen en soms heeft een kind een steuntje in de rug nodig, een hand die niet loslaat.

Over de jeugd maak ik een serie van 3 voor The Peter Talks, centraal staan de onderwerpen, Jeugdzorg, Armoede en Voeding in de metropool Amsterdam


Een serie van 3 waar ik de expertise en ervaring krijg aangereikt door de betrokkenen en kenniscentra die informeren en ondersteunen. De kenniscentra die per aflevering invloed en sturing kunnen geven aan het script en de onderwerpen, mij opvoeden. Een blog waar de kenniscentra en overige betrokkenen zich voorstellen en waar de reacties te lezen zijn van de groep, de betrokkenen. Social media wordt gebruikt om een grote groep te informeren, niet voor de reacties.

De jeugd en ieder kind heeft de toekomst. Soms heb je daar ‘een hand’ bij nodig die je vasthoudt.

Registreer je onderstaand en volg het project op de voet*

* Privacy staat hoog in ons vaandel. De vraag/opmerking in combinatie met de naam/ postcode, blijft vertrouwelijk