Ik leerde hem kennen in 2010. Een mooi mens en een ‘heer’ op de wijze hij met zijn gasten van Le Garage omging. Een mening, een uitgesproken mening maar je kon ook lachen met hem. Nederland Culinair had een beetje moeite met hem omdat hij de aandacht kreeg en met de camera om wist te gaan. Nooit heb ik begrepen dat er niet een Joop Braakhekke prijs is bedacht voor de meest gastvrije restaurateur want zo noemde hij zich.

2013 waren wij samen te gast bij de live uitzending van RTVNH op het dak van Double Tree Hotel. De live uitzending van de troonswisseling was daar.

De binnenstad was afgesloten en dus, hoe komt Joop daar. Hij stalde zijn auto bij Scheepsvaartmuseum en achterop de scooter bij mij. Een feest was dat, over een extreem hoge tijdelijke aangelegde brug en je hoorde hem genieten.

Joop ben je wel eens in de metro in Amsterdam geweest? Nee! Dan gaan we de bouw van de NoordZuidlijn bezoeken samen met Frank Awick. Op de achtergrond ziet u Michiel Jonker, destijds woordvoerder NoordZuidlijn